<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1316592211688349&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Barona nostaa Suomen työllisyysastetta panostamalla lisää maahanmuuttajien työllistämiseen

toimialakuva

Suomen suurin henkilöstöalan yritys Barona Oy ostaa valtakunnallisen valmennus- ja koulutusyritys Arffman Finland Oy:n.

Vuodesta 1993 toimineen Arffmanin ydinosaamista ovat osaamis- ja urapalvelut sekä aikuisten maahanmuuttajien kouluttamiseen ja kotouttamiseen liittyvät palvelut. Baronalla kansainväliset rekrytoinnit ovat olleet vuosia kasvavassa roolissa. Arffman Finland Oy:n osto vahvistaa Baronan osaamista globaaleilla työmarkkinoilla sekä sujuvoittaa maahanmuuttajataustaisten työnhakijoiden ja osaajavajeesta kärsivien yritysten kohtaamista.

”Baronalla on pitkä kokemus kansainvälisen työvoiman rekrytoinnista ja perehdyttämisestä suomalaiseen työelämään ja yhteiskuntaan. Meillä on kuitenkin Suomessa maahanmuuttajaryhmiä, joilla on vaikeuksia työllistyä. Haluamme nyt yhdistää voimamme Arffmanin kanssa ja parantaa merkittävästi myös heidän työllistymistään. Kun siinä onnistumme, palvelemme entistä paremmin myös asiakasyrityksiämme, joista monet tarvitsevat kipeästi työvoimaa kilpailukykynsä ylläpitämiseksi”, Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen kertoo.

”Olen vaikuttunut työstä, jota Arffman on jo tähän asti tehnyt maahanmuuttajien kotouttamiseksi. Uskonkin yrityskaupan tuovan myös Baronaan uudenlaista osaamista”, Vanhala-Harmanen lisää.

Myös Arffman Finland Oy:n toimitusjohtaja Jouni Lukkarinen uskoo yrityskaupan johtavan koko suomalaisen yhteiskunnan kannalta merkittäviin edistysaskeliin:

”Olen erittäin innostunut askeleestamme liittyä osaksi Baronaa. Meillä on takana vahva kannattavan kasvun kausi toimialan markkinajohtajaksi. Yrityskaupan myötä pystymme palvelemaan yhä paremmin yhteiskunnan kunnianhimoisia tavoitteita 75 %:n työllisyysasteesta ja maahanmuuttajien yhä paremmasta integroitumisesta suomalaiseen työelämään.”

Arffman Finland Oy jatkaa yrityskaupan jälkeen itsenäisenä osakeyhtiönä Barona-konsernissa. Toimitusjohtaja Jouni Lukkarinen jatkaa tehtävissään Arffman Finland Oy:n johdossa. Järjestelyllä ei ole välittömiä henkilöstövaikutuksia. Kaikki sopimukset ja yhteyshenkilöt nykyisten asiakkaiden kanssa pysyvät ennallaan.

Lisätietoja:

Minna Vanhala-Harmanen
Toimitusjohtaja, Barona
minna.vanhla-harmanen@barona.fi
+358 400 511 786         

Jouni Lukkarinen
Toimitusjohtaja, Arffman
jouni.lukkarinen@arffman.fi
+358 44 725 9320


Vuonna 1999 perustettu Barona on Suomen suurin henkilöstöpalvelualan yritys ja työllistämme vuosittain yli 30 000 ihmistä. Rakennamme parempaa työelämää ja yhteiskuntaa auttamalla ihmisiä ja yrityksiä kasvamaan. Palveluihimme kuuluvat mm. rekrytointi, henkilöstövuokraus, työkykypalvelut, ulkoistusratkaisut ja hakijamarkkinoinnin palvelut. Toimintaamme ohjaa vapaus, vastuullisuus, rohkeus ja yhdessä tekeminen. Toimimme Suomessa yli 30 paikkakunnalla ja kansainvälisesti 10 maassa. Baronan liikevaihto oli vuonna 2018 363 ME.

Arffman on Suomen suurin aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskouluttaja ja merkittävä valmennus- ja työllisyydenhoidon valtakunnallinen palveluiden tuottaja. Yhtiön liikevaihto oli 14 miljoonaa euroa vuonna 2018. Yhtiö työllistää 135 koulutus- ja valmennusalan ammattilaista ja toimii kaikilla 15 ELY-keskusalueella. Arffmanilla kohdataan päivittäin yli 1500 asiakasta ja käynnissä on yli 100 palvelua 50 paikkakunnalla valtakunnallisesti. Vuositasolla Arffmanin palvelujen piirissä on noin 4000 maahanmuuttajaa. Arffman kehitti Suomen ensimmäisenä palveluntuottajana kokonaan verkossa toteuttavat reaaliaikaiset maahanmuuttajien kotoutumiskoulutukset ja on ainoana yksityisenä palveluntuottajana järjestänyt SOTE-alan tutkintokoulutusta.

Aiheet: TyöelämäTiedotteet

Uusimmat tiedotteet