<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1316592211688349&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Barona rekrytoimassa Raahen kultakaivoksen asiantuntijoita

kultakaivos-kuva

Raahessa sijaitsevaa Laivan kultakaivosta ollaan avaamassa uudelleen vuosien jälkeen. Kaivos hakee nyt kaivosalan työntekijöitä ja asiantuntijoita seuraavien kuukausien aikana tavoitteena aloittaa työt elokuussa 2018. Kaivoksen ydintiimin rekrytointia yhdessä Laivan kaivostiimin kanssa hoitaa Barona, Suomen suurin henkilöstöpalvelualan yritys. Osaavien kaivosalan ammattilaisten löytäminen on haasteellista ja Baronalta tehtävään onkin valjastettu Baronan Engineering -yksikkö, joka on erikoistunut tekniikan alan asiantuntijoiden resursointiin ja rekrytointiin.

Barona Teollisuuden toimialajohtaja Juho Nojonen kertoo, että työntekijöitä haetaan sekä Suomesta että ulkomailta.

 Olemme kiitollisia Nordic Goldin luottamuksesta Baronan asiantuntijaresursointiin. Meidän vahva ja todistettu yli vuosikymmenen kokemus kaivosalan vaativista resursointiprojekteista luo perustan onnistua. Meidän laajan verkoston avulla asiakkaamme tavoittavat alan parhaat osaajat Suomessa ja ulkomailla. Kymmenessä maassa toimiva organisaatiomme on toimialaan keskittyneen ydintiimin tukena", Nojonen kertoo.

Baronalla on laajasti kokemusta kaivosalan rekrytoinneista ja ollut kumppanina lukuisille kaivoksille Suomessa sekä Ruotsissa. Tällä hetkellä esimerkiksi Barona on Keliberin kaivosyhtiön kumppanina avainhenkilöiden rekrytoinneissa. Yksi isoimmista Baronan kaivosalan rekrytointiprojekteista oli Kevitsa, jossa rekrytoitiin yli kolmesataa ammattilaista kaivokselle itselleen sekä varmistettiin urakoitsijoiden resurssien saatavuus.

"Valitsimme Baronan rekrytointikumppaniksi, sillä heillä on kokemusta alalta ja kaivosalalta suositeltiin heitä. Baronalla on myös laaja tietokanta, sillä he ovat alan suurin yritys Suomessa", Fire Steel Resourcesin Laivan kultakaivoksen toimitusjohtaja Joe Ranford perusteli valintaa.

Kaikki Laivan kaivoksen infrastruktuuri on nyt paikallaan ja kaivoksen suunnitellaan avautuvan uudelleen syksyllä. Suomi on kaivosalan näkökulmasta korkealaatuinen ja turvallinen kohde. Suomessa on pitkät perinteet kaivosalalla ja kaivoksen avaamisen toivotaan houkuttelevan osaavan työvoiman paluuta takaisin Suomen kaivosmarkkinoille. Kultakaivos työllistää yhteensä 120 henkilöä. Nämä työpaikat ovat kaupungin taloudelle ja Raahen seudun aluetaloudelle äärimmäisen merkittävä.

"Raahen Laivan kultakaivoksen avaaminen tuo kipeästi kaivattua elinvoimaa Raahen kaupunkiin uusien työpaikkojen ja asukkaiden myötä. Kaivoksen toiminnan jatkaminen on erittäin tärkeä päätös ja toivotamme kaikki uudet asukkaat ja kaivoksen työntekijät lämpimästi tervetulleiksi", Raahen kaupungin kaupunginjohtaja Ari Nurkkala iloitsee.

Kanadalainen tutkimus- ja kaivosyhtiö Fire Steel Resources on sijoittanut kaivokseen 20 miljoonaa dollaria ja on aloittanut prosessien uudelleenkäynnistämisen. Yhtiö osti kultakaivosta aiemmin pyörittäneen Nordic Minesin. Firesteel Resources tarjoaa rahoituksen ja resurssit kaivoksen tuottoisaan uudelleenavaamiseen. Kultakaivoksen avaaminen merkitsee Raahen kaupungin ja koko Raahen seutukunnan elinvoiman, kilpailukyvyn ja osaamispääoman kasvua. Se myös rikastaa alueen elinkeinorakennetta ja tuo uusia mahdollisuuksia alueen elinkeinoelämälle.

Aiheet: Engineeringteollisuus

Uusimmat tiedotteet