<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1316592211688349&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Koronasta huolimatta Tampereella ja Jyväskylässä haetaan myös tekijöitä

Barona-tiedote-nostokuvaBarona kuvituskuva, kuvaaja: Kalle Koljonen

Suomen suurin henkilöstöpalvelualan yritys Barona kertoo, että Tampereen ja Jyväskylän alueilla tarvitaan yhä työntekijöitä useille toimialoille. Yritykset kaipaavat juuri nyt joustavaa tukea kysynnän vaihteluihin vastaamiseen.

Teollisuus ja rakentaminen valopilkkuina

Sisä-Suomen aluejohtaja Vesa Kangasniemen mukaan valtakunnallisesta lomautusaallosta huolimatta Tampereelta ja Jyväskylästä löytyy yhä yrityksiä, jotka tarvitsevat lisää ammattilaisia töihin. Kangasniemi rohkaisee tarkistamaan oman alueen avoimet työpaikat, jos lomautus osuu omalle kohdalle.

”Teollisuutta koettelee osin komponenttipula, mutta sielläkin on varsin positiivinen yleisvire ja vienti vetää vielä esimerkiksi Pirkanmaalla. Tekijöitä tullaan tarvitsemaan muun muassa alkutuotannon vaiheisiin, kun kansainvälinen työmatkaliikenne on pääosin katki”, Kangasniemi toteaa.

Tampereen ja Jyväskylän rakennuksen aluepäällikkö Mika Salminen puolestaan toteaa:

”Rakentaminen vetää edelleen erittäin hyvin sekä Jyväskylässä että Tampereella ja toimiala onkin Baronalla selkeässä kasvussa. Kasvu on tuonut alalle myös uusia osaajia, joita on vapautunut muilta nyt hiljentyneiltä aloilta. Uusia tekijöitä on kyetty sijoittamaan työmailla mm. siivoukseen ja rakennusapumiehen tehtäviin. Alalle tullaan jatkossakin tarvitsemaan lisää työntekijöitä, joista osa kyetään työllistämään suoraan kohteisiin ja osa tulee alalle erilaisten koulutusohjelmiemme kautta.”


Palvelualojen hätää pyritään lieventämään

Keski-Suomen työpaikoista peräti 27 prosenttia on palvelualoilla, ja Pirkanmaallakin palvelualat ovat merkittävä työllistäjä. Hotelli- ja ravintola-ala sekä erikoiskauppa ovat kärsineet poikkeustilanteesta myös Jyväskylän ja Tampereen seuduilla.

Barona onkin pyrkinyt järjestämään esimerkiksi logistiikan ja sosiaali- ja terveysalan
puolelta korvaavia työtehtäviä hotelli- ja ravintola-alan työttömäksi jääneille siltä osin kuin se hakijoiden kiinnostuksen ja osaamisen huomioiden on ollut mahdollista.

”Tällä hetkellä palvelualojen työntekijät voivat työllistyä muun muassa hoivakoteihin, terveysasemille, apteekkeihin sekä kauppojen hyllytykseen, keräilyyn ja kassatyöhön. Tarvetta voi olla myös rakennustyömailla sekä viljelmillä”, Baronan Tampereen ja Jyväskylän palvelualojen aluepäällikkö Anu Päivinen toteaa tilanteesta.

Kangasniemen mukaan Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla näkymät tulevaisuuden suhteen ovatkin odottavat. Esimerkiksi vuonna 2008 alkaneesta taantumasta Keski-Suomen työmarkkina nousi verrattain nopeasti jaloilleen, joten jo nyt kaikki etsivät merkkejä käänteestä parempaan. Tilanteen kääntyessä työnantajat kaipaavat joustavuutta, jota esimerkiksi henkilöstövuokraus voi heille tarjota.

”Seuraamme tilannetta jatkuvasti, jotta pystymme tukemaan asiakkaitamme tässä herkässä ja muuttuvassa toimintaympäristössä. Etsimme myös uusia ratkaisuja, joilla pyrimme luomaan jatkuvuutta työmarkkinoille”, Kangasniemi sanoo.


Lisätietoja:

Vesa Kangasniemi
Aluejohtaja, Sisä-Suomi, Barona
p. 040 830 7649
vesa.kangasniemi@barona.fi


Olemme Suomen kuudenneksi suurin työnantaja ja toimimme yli 700 HR- ja rekrytointiasiantuntijan voimin yli 30 paikkakunnalla. Palveluihimme kuuluvat mm. rekrytointi, henkilöstövuokraus, työkykypalvelut, ulkoistusratkaisut ja hakijamarkkinoinnin palvelut. Kattava toimistoverkostomme sekä vahva toimiala- ja teknologiaosaamisemme varmistaa kykymme toimia myös poikkeuksellisissa olosuhteissa. Yli 20 vuoden kokemuksella rakennamme parempaa työelämää ja yhteiskuntaa auttamalla ihmisiä ja yrityksiä kasvamaan.

Aiheet: TyöelämäAjankohtaistaTiedotteetKoronaKeski-SuomiPirkanmaa

Uusimmat tiedotteet