<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1316592211688349&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kotkan alueella suuri pula metallityöntekijöistä – työntekijöitä haetaan yrityksiin nyt koulutuksen kautta

metallimestari-tiedote-kuva

Suomessa metallialalla on merkittävä puute osaavasta työvoimasta ja tilanne on nähtävillä myös Kotkan seudulla. Henkilöstöpalveluyritys Barona kouluttaa nyt Kotkan alueelle kymmeniä uusia metallialan tekijöitä rekrytoivan koulutusohjelman kautta. Baronan Kotkan aluepäällikön Pasi Nurmisen mukaan tilanne on alueella haastava.”Alueen teollisuus on ollut murroksessa ja teolliset työpaikat ovat vähentyneet kolmanneksen 2000-luvulla. Valmiita ammattilaisia seudulta on erittäin haastava löytää.  Aikaisemmin on todettu, että ammattikoulun ja työelämän yhteensovittaminen on ollut vaikeaa. Kouluista ei tule riittävästi tekijöitä”, Nurminen toteaa.

Kotkalaiset metallialan yritykset Haaviston konepaja ja Power Tech Group ovat lähteneet mukaan Baronan Metallimestari -koulutusohjelmaan, jonka tavoitteena on löytää ja kouluttaa työntekijöitä suoraan yritysten tarpeisiin. Koulutusohjelmassa yritykset pääsevät itse räätälöimään koulutuksen sisältöä ja koulutuksesta pyritään tekemään käytännönläheinen yrityksen puitteisiin ja tarpeisiin soveltuen. Koulutetuille ohjelma kestää noin 2,5 kuukautta. Metallimestari -koulutushankinnan järjestää Suomen suurin henkilöstöpalvelualanyritys Barona yhdessä ELY-keskuksen kanssa.

Baronan koulutusohjelmista vastaavan Ari Lähteenmäen mukaan koulutusohjelma on luotu yritysten avuksi saamaan nopeasti osaavaa työvoimaa alueille:

”Yritykset ovat sitoutuneet koulutukseen ja heillä on kova halu saada osaajia kasvun tueksi, joten motivaatio, asenne ja halu on tärkein voimavara koulutukseen hakeutuessa. Koulutuksen tavoitteena on pitkä ura teollisuuden alalla. Tähtäämme pitkiin työuriin”, Lähteenmäki kertoo.

Kotkassa Power Techin tuotantopäällikkönä toimiva Lauri Palm odottaa koulutusohjelmalta lisänäkyvyyttä työntekijöiden hankkimiseen:

”Lähdimme mukaan koulutusohjelmaan, koska olemme havainneet, että alalle ei ole riittävästi hakijoita ja pyrimme kantamaan kortemme kekoon, jotta saataisiin konepajateollisuudelle lisää positiivista näkyvyyttä”, Palm kertoo.

Myös Haaviston Konepajassa koulutusohjelmaan liittymisen motiivina on löytää motivoituneita työntekijöitä. Toimitusjohtaja Jarkko Haavisto näkee nopean kouluttautumisen edut.

”Ammattitaitoisesta työvoimasta on pulaa ja ihmisillä on erilaisia urapolkuja ja elämäntilanteita, joten kaikkia koulutusmahdollisuuksia on hyvä kokeilla. Erilaiset kouluttautumisreitit motivoivat erilaisia ihmisiä”, Haavisto toteaa.

Aiheet: työllistyminenteollisuus

Uusimmat tiedotteet