<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1316592211688349&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Lisää työllistämiskeinoja otettu käyttöön jo Baronalla – uutena uhkana rakennustyömaiden seisahtuminen

Blogikuva-MVH-tiedote-2020

Barona etsii käytännönläheistä ratkaisua Virosta tulevaan työmatkaliikenteeseen yhdessä Forenomin ja Luonan kanssa.

  • Ravintola- ja hotellialan ammattilaisia on ohjattu toisille aloille esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella, ja työllistymistoimia on käynnistetty myös elintarviketuotannon ja logistiikan aloilla.
  • Myös sairaaloissa ja hoivakodeissa tarvitaan nyt esimerkiksi kokkeja ja ruoanjakelijoita.

Tiedotusvälineille 20.3.2020

Barona on COVID-19-pandemian vuoksi ottanut käyttöön lisää työllistämiskeinoja. Barona toimii yli kymmenellä toimialalla, ja uusiin toimiin töiden jatkumisen turvaamiseksi on ryhdytty etenkin niillä aloilla, joilla työtilanne ovat voimakkaimmin muuttunut.

Suomi on vakavan paikan edessä. Julkiset karanteenitoimet koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi ovat hiljentäneet kivijalkaliikkeet, ravintolat ja ostoskeskukset ympäri Suomen. Uutena uhkana on myös rakennustyömaiden merkittävä hidastuminen.

Hotelli- ja ravintola-alalla työskenteleville on etsitty aktiivisesti uusia töitä muilta toimialoilta. Esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella näitä ammattilaisia ohjattu myynnin ja kaupan tehtäviin. Työllistämistoimenpiteet myös elintarviketuotannon ja logistiikan alalle on myös käynnistetty.

Ravintola-alan ammattilaisia, kuten kokkeja ja ruoanjakelijoita, tarvitaan nyt myös sairaaloissa ja hoivakodeissa.

“Olemme viime viikot kuumeisesti ratkoneet, mitä osaltamme voisimme tehdä noin 22 000 työntekijämme töiden jatkumiseksi. Olemme jo saaneet tilauksia näihin kriittisiin julkisiin toimintoihin, ja etsimme myös itse proaktiivisesti vastaavia työpaikkoja ilman työtä oleville”, Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen kertoo.

Rakennusalan työt vaarassa

Koronaviruksen vaikutukset Suomen rakennusteollisuuden näkymiin ovat huolestuttavat. Suomen rajavartiolaitoksen tuoreen linjauksen mukaan rajan ylittäminen pysyvän työsuhteen perusteella on mahdollista vain Ruotsin ja Norjan rajoilla.

Jos Virosta Suomeen suuntautuva työmatkaliikenne pysähtyy kokonaan, on sillä merkittäviä negatiivisia vaikutuksia satoihin tai jopa tuhansiin rakennustyömaihin ja niiden työpaikkoihin.

“On arvioitava todella tarkkaan, miten turvaamme kansalaisten terveyden ja pidämme samalla rakennustyömaat pyörimässä. Vetoamme päättäjiin, että työmatkaliikenne Virosta Suomeen voisi jatkua turvallisesti ja ihmisten terveyttä vaarantamatta”, Baronan rakennusalan toimialajohtaja Timo Ahola sanoo.

Barona etsii käytännönläheistä ratkaisua Virosta tulevaan työmatkaliikenteeseen yhteistyössä majoitusyhtiö Forenomin ja sosiaali- ja terveysyhtiö Luonan kanssa.

Barona seuraa työmarkkinoiden tilanteen kehittymistä eri puolilla Suomea yli 40 toimiston voimin. Kommunikaatioyhteys asiakkaisiin on jatkuva.

“Kaikki keinot on hyödynnettävä, jotta irtisanomisilta vältytään niin pitkälle kuin mahdollista”, Vanhala-Harmanen toteaa.

Suomen suurin henkilöstöpalveluyritys Barona on työelämän uudistaja ja Suomen 6. suurin työnantaja.

Lisätietoja:

Minna Vanhala-Harmanen, toimitusjohtaja, Barona
040 051 1786
minna.vanhala-harmanen@barona.fi

Timo Ahola, rakennusalan toimialajohtaja, Barona
040 830 7605
timo.ahola@barona.fi

Aiheet: TyöelämäAjankohtaistaTiedotteetKansainvälinen rekrytointiKorona

Uusimmat tiedotteet