<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1316592211688349&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

OP luo uuden IT-alan työllistymis- ja koulutusohjelman yhteistyössä Baronan kanssa

600x450px_hr

TIEDOTUSVÄLINEILLE 13.5.2020

OP ja Barona IT toteuttavat tänä syksynä uransa alkuvaiheissa oleville ohjelmistokehittäjille tarkoitetun Masters of Dev -ohjelman, joka tarjoaa mahdollisuuden oppia uusia teknologioita ja menetelmiä alan huipuilta. Samalla ohjelman osallistujat saavat vakituisen työpaikan OP:lta.

IT-ala kärsii merkittävästä osaajapulasta Suomessa. Yksi kasvun hidaste ja pullonkaula on kuitenkin aloittelevien IT-osaajien sivuuttaminen, sillä yritykset keskittyvät usein senioriosaajien rekrytointiin, jolloin kyvykkyyksien kasvattamista ei nähdä vaihtoehtona. Aloittelevien ohjelmistokehittäjien on vaikeampi päästä sellaisiin töihin, joissa he pääsisivät mukaan vaativiin kehitysprojekteihin ja saisivat yrityksen sitoutumaan osaamisen kehittämiseen.

“Panostamme OP:lla uransa alussa olevien ohjelmistokehittäjien rekrytointiin ja heidän teknisen urakehityksen varmistamiseen koulutusten sekä aidosti haastavien ja vastuullisten projektien avulla. Jokainen kehittäjä saa oman kädenjälkensä näkyviin miljoonille käyttäjille tarkoitetuissa palveluissamme ja tuo myös omat ajatuksensa, osaamisensa ja kokemuksensa tiimiemme käyttöön”, sanoo OP:n Competence Lead Jukka Merisalo.

“Verkkopalveluiden kehittämisen merkitys korostuu tällaisina aikoina entisestään. Edelläkävijäyrityksissä on ymmärretty, että kehittäjätiimien tarvitsemaa teknistä kyvykkyyttä saadaan lisättyä rekrytoimalla riittävä määrä oppimishaluisia ohjelmistokehittäjiä ja laajentamalla heidän osaamistaan entisestään markkinoiden parhaiden teknologiakouluttajien avulla”, Barona IT:n johtava rekrytoija Janne Borro kertoo.

Työllistymisohjelman kouluttajat tulevat alan huippuyrityksistä Suomesta ja maailmalta. Koulutuksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Wunderdog, Polar Squad ja unkarilainen RisingStack. Ohjelmaan valitaan noin kymmenkunta henkilöä, joista osa työskentelee Oulussa ja osa Helsingissä.

Työllistymisohjelma tarjoaa ponnahduslaudan työuransa alussa oleville kehittäjille ja mahdollisuuden työllistyä OP:lle. Osallistujille maksetaan täyttä palkkaa ensimmäisestä päivästä alkaen. Ohjelman hakuaika päättyy 18.6., ja itse ohjelma käynnistyy syyskuussa.

Barona työllistää vuosittain yli 1 000 IT-asiantuntijaa.

“Olemme asiakkaidemme kanssa nähneet tällaisten rekrytointiohjelmien tuottavan erinomaisia tuloksia ohjelmistokehittäjiä rekrytoitaessa. Barona on IT-alan suurin henkilöstöpalveluyritys ja OP luottaakin kykyymme löytää heidän tiimeihinsä lyhyessä ajassa ison joukon osaavia ohjelmistokehittäjiä. Ohjelmistokehittäjät puolestaan arvostavat sitä, että tuleva työnantaja sitoutuu heidän oman teknisen osaamisensa pitkäjänteiseen kasvattamiseen ja ylipäätään tekee laajamittaista rekrytointia tällaisena aikana", Borro jatkaa.

Lisätietoa ohjelmasta löydät täältä: https://mastersofdev.fi/

Lisätiedot:

Janne Borro, johtava rekrytoija, Barona IT
044 542 9644
janne.borro@barona.fi

Jukka Merisalo, Competence Lead, OP
jukka.merisalo@op.fi

Aiheet: työllistyminenIT työTiedotteetOsaajapula

Uusimmat tiedotteet