<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1316592211688349&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Raahen kultakaivoksen työpaikat kiinnostivat ympäri maailmaa

Laiva1-777x437

Raahessa sijaitseva Nordic Gold Oy:n Laivan kultakaivos avattiin uudelleen vuosien jälkeen. Kaivos on rekrytoinut tänä vuonna noin 90 uutta työntekijää.

Kultakaivoksen rekrytointikumppanin Baronan kautta kaivokselle haki yli tuhat ihmistä. ”Saimme Laivan kaivoksen tehtäviin hakemuksia kaikista maanosista, paitsi Etelämantereelta. Hakijoissa oli väkeä laidasta laitaan esimiehistä ja asiantuntijoista prosessityöntekijöihin”, kertoo Barona Teollisuuden toimialajohtaja Juho Nojonen.

Kaivoksen toiminta on alkanut suunnitellun mukaan. Räjäytystyöt alkoivat kaivoksella elokuussa ja ensimmäinen kultaharkko valettiin marraskuun lopussa.

”Tulevaisuus näyttää valoiselta. Tästä eteenpäin jatkamme tuotantoa ja alamme kehittämään toimintaamme, jotta olisimme yksiä Suomen parhaista kullan tuottajista”, kommentoi Laivan kaivoksen johtaja Joe Ranford.

Kultakaivos monipuolistaa Raahen alueen metalli- ja konepajateollisuuteen painottunutta elinkeinorakennetta ja tuo mukanaan uusia asukkaita, palvelutarpeita ja elinvoimaa kaupunkiin. Raahen kaupungille uudet asukkaat ovat hyvin tervetulleita ja kaupungilla on töissä asukasmarkkinointisihteeri, joka auttaa muuttajan kaikissa kysymyksissä ja opastaa tarvittaessa muuttoon liittyvissä asioissa.

”Raahen työllisyystilanne on maakunnan parhaita, mutta selvää on, että 25 000 asukkaan kaupungissa kymmenien työpaikkojen yhtäaikainen avautuminen on poikkeuksellista. Alueella ei kuitenkaan ole vapaana tarpeeksi kaivosteollisuuden työkokemusta omaavia henkilöitä, joten rekrytointi laajemmalta alueelta on perusteltua ja alueen kannaltakin hyödyllistä”, kommentoi Raahen kaupunginjohtaja Ari Nurkkala.

Tämänhetkinen työmarkkinatilanne vaatii keinoja, joilla henkilöitä saadaan kiinnostumaan alueellisesti, valtakunnallisesti ja tietyissä tapauksissa jopa maailmanlaajuisesti. Kun suuria tuotantolaitoksia tai projekteja resursoidaan, on oleellista saada potentiaaliset työntekijät hankkeesta tietoisiksi. Barona on vastannut tähän haasteeseen muun muassa panostamalla työpaikkojen markkinointiin sosiaalisessa mediassa.

”Vastaan on tullut paljon hienoja paluumuuttajien uratarinoita. Ihmisillä on ollut 10–15 vuotta sitten vaikeuksia saada töitä kotiseudultaan, joten he ovat hakeutuneet töihin muualle Suomeen. Nyt kun talous on alkanut vetää hyvin, ja työpaikkoja on syntynyt, ovat he palanneet takaisin”, kertoo Juho Nojonen.

Aiheet: teollisuus

Uusimmat tiedotteet