<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1316592211688349&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Raksalle töihin – työssäoppimisohjelma nuorille

skanska_1200x628

Nuorten saamiseksi työelämään tarvitaan monenlaisia toimenpiteitä.  Skanska, Rakennusliitto ja Barona käynnistävät työssäoppisohjelman, joka tarjoaa nuorille polun työelämään käytännön työn avulla. 

”Työssäoppimisen kautta nuori, jolla on potentiaalia, mutta ei selkeää urasuunnitelmaa tai keinoja mielekkään työn löytämiseksi, voi päästä kiinni työelämään. Yhteiskunnalle tämä tarkoittaa tulevaisuuden työntekijöitä, jotka perinteisten työllistymispolkujen kautta jäävät helposti työmarkkinan ulkopuolelle”, kertoo palvelujohtaja Kalle Pulkkanen Barona Työkykypalveluista.

Mestari-kisälli -työssäoppimispilotin ovat kehittäneet Skanska, Rakennusliitto ja Barona. Ohjelma toteutetaan yhdessä useiden nuorten parissa työskentelevien järjestöjen kanssa, joiden kautta saadaan suoraan viesti kulkemaan erityisesti niille nuorille, jotka tarvitsevat apua ja tukea perinteisen työelämään kiinnittymisreitin lisäksi. Mukana ovat mm. Ohjaamo Helsinki, Helsingin Diakonissalaitos, Vamos ja Työllisyys, Icehearts, Kidesäätiö, Pelastakaa Lapset ry, Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO).

”Työelämään voi päästä kiinni montaa eri reittiä. Lähdimme yhdessä pohtimaan keinoja, joilla työelämään ja oppimiseen löytyisi polku käytännön tekemisen kautta. Jos kipinä työhön syttyy tässä vaiheessa, voi opiskeluintokin herätä myöhemmin. Toivomme, että tämän pohjalta syntyisi toimintamalli, jota muutkin yritykset tai toimialat voivat hyödyntää”, sanoo Skanskan aluejohtaja Ilpo Luhtala

Mestari-kisälli -pilotissa 5-6 nuorelle tarjotaan mahdollisuus palkalliseen kuuden kuukauden työmaaharjoitteluun Skanskan pääkaupunkiseudun asuntorakentamisen työmailla syksyllä 2019. Tavoitteena on, että työmaaharjoittelun jälkeen työ Skanskalla jatkuu. 

”Työmaaharjoittelussa on mahdollista oppia rakentamisen taitoja käytännössä kokeneen ammattilaisen ohjauksessa. Jokainen saa kattavan perehdytyksen ja tehtävään valmennetun työnohjaajan opastajaksi ja tueksi koko työsuhteen ajaksi”, kertoo Luhtala. 

Haku käynnistyy elokuun puolivälissä, jolloin Barona järjestää kiinnostuneille työnhakuvalmennuksen. Barona haastattelee kaikki hakemuksen jättäneet ja kaikki saavat palautetta työnhakuun liittyen. Skanskalle työmaaharjoitteluun valittavien lisäksi muillakin on mahdollisuus työllistyä Baronan kautta.

"Tämä hanke avaa hienolla tavalla tien ammattiin myös niille nuorille, jotka ovat jäämässä sivuun perinteisestä ammattikoulutuksesta. Skanskan, Baronan ja Rakennusliiton pilotti elvyttää perinteistä mestari-kisälli -mallia, nyt vain tehtävään valmennetut työpaikkaohjaajat opastavat käytännön työhön”, sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi

”Baronalla haluamme olla varmistamassa, että jokaisella on mahdollisuus tehdä kulloiseenkin elämäntilanteeseensa sopivaa työtä. Haluamme toimia personal trainerin tavoin työelämässä. Tuemme ihmisiä työuran ja työttömyysjaksojen aikana ja silloin kun uraa tuntuu olevan vaikea saada edes kunnolla käyntiin”, kertoo Pulkkanen

Lisätietoja:

Barona, palvelujohtaja Kalle Pulkkanen, puh. 043 824 4194, kalle.pulkkanen[at]barona.fi

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Ilpo Luhtala, puh. 040 572 1579, ilpo.luhtala[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019 816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Rakennusliitto, viestintäpäällikkö Janne Mäkinen, puh. 040 352 1161, janne.makinen[at]rakennusliitto.fi


Barona on Suomen suurin henkilöstöpalvelualan yritys. Rakennamme parempaa työelämää ja yhteiskuntaa auttamalla ihmisiä ja yrityksiä kasvamaan: työllistämme vuosittain yli 30 000 ihmistä, koulutamme noin 3500 ihmistä uuteen ammattiin ja ohjaamme 1100 työkyvyttömyysuhan alla olevaa uusille urille. Toimintaamme ohjaa vastuullisuus, vapaus, rohkeus ja yhdessä tekeminen. Toimimme Suomessa yli 30 paikkakunnalla ja kansainvälisesti 10 maassa. Barona on käynnistänyt Työelämän traineri –kampanjan, joka tarjoaa työnhakijoille ja -tekijöille mm. maksuttomia valmennuksia. 

Barona Työkykypalvelut tarjoaa yrityksille ratkaisuja työkyvyttömyysriskien tunnistamiseen ja hallintaan, sekä toimii yksilön tukena, kun työkyky syystä tai toisesta heikkenee. Barona Professi on eläke- ja tapaturmavakuutusyhtiöiden kumppani ammatillisen kuntoutuksen palvelussa. 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2018 lopussa 2 152 henkilöä Suomessa.

www.skanska.fi

Rakennusliitto on noin 73 000 jäsenen ammattiliitto, yksi keskusjärjestö SAK:n suurimmista.

www.rakennusliitto.fi 

Aiheet: TyöelämäVastuullisuusTyötraineriTiedotteet

Uusimmat tiedotteet

New call-to-action