<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1316592211688349&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ravintola-alan jätit perustivat Yado-yhteisön tukeakseen vaikeassa tilanteessa olevaa alaa

Yado_banneri_mustasivureunat (1)
  • Yhteisössä ravintola-alan ihmiset saavat mm. ajankohtaista tietoa työmahdollisuuksista useilta eri toimialoilla.
  • Tarjolla on myös apua muutoksen kohtaamiseen, uravalmennuksia sekä vertaistukea
  • Yhteisöä ovat olleet perustamassa Barona, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Kotipizza, Scandic Hotels ja Aromi-lehti.

Tiedotusvälineille 15.4.2020

Henkilöstöpalveluyritys Barona, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Kotipizza, Scandic Hotels ja Aromi-lehti avaavat uuden Yado-yhteisön ravintola-alan ammattilaisille. Verkkoyhteisössä jaetaan tukea sekä ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista, verkon yli tapahtuvista koulutuksista ja työmahdollisuuksista eri aloilla.

Ravintola-ala on suurissa vaikeuksissa koronaviruksen aiheuttaman asiakaskadon vuoksi. Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestön MaRan mukaan jopa 90 % alan ammattilaisista on mennyt mahdollisuus harjoittaa elinkeinoaan, kun esimerkiksi ruokailu ravintolatiloissa on kielletty.

”Paikalliset ravintolayhteisöt ovat alan ihmisille melkein kuin perheitä, jotka ovat nyt hajoamassa. Työt ovat loppuneet valtaosalta alan ihmisistä, jotka ovat nyt epätoivoisessa tilanteessa”, Baronan hotelli- ja ravintola-alan toimialajohtaja Mikael Nuotio toteaa ja jatkaa:

”Tässä akuutissa tilanteessa emme voi vain jäädä tuleen makaamaan. Nyt jos koskaan tällaiselle ravintola-alaa kokoavalle yhteisölle ja tuelle on aivan valtava tarve. Paikallisesti onkin jo nähty, että uusia kotiinkuljetus- ja myyntikonsepteja on syntynyt eri puolilla Suomea. Haluamme saada nämä konseptit esiin ja yhä useampien tietoon.”

Alan kumppaniverkosto tukena

Yadon alusta ja toiminta on suunniteltu vallitsevaan tilanteeseen eli etäkäyttöön soveltuvaksi. Alustalta löytyy mm. koottua viranomaistietoa ja ohjeita asiointiin eri tahojen kanssa sekä tietoa tulevista verkkokoulutuksesta ja avoimista työpaikoista.

Ravintola-alan työntekijöitä on jo siirtynyt Baronan kautta mm. myynnin ja kaupan tehtäviin Helsingissä ja Tampereella. Mahdollisuuksia siirtyä myös elintarviketuotannon ja logistiikka-alan tehtäviin selvitetään.

“Koronan aiheuttama kriisi herättää monia kysymyksiä työelämään ja omaan tulevaisuuteen liittyen. Me pyrimme vastaamaan niihin sekä rakentamaan turvaverkkoa alan työntekijöiden tueksi. PAMin näkökulmasta on erityisen tärkeää, että palvelualojen työntekijät eivät jää myöskään tällaisen kriisin aikana yksin, vaan rakennamme yhdessä alaa arvostavaa tulevaisuutta”, toteaa Annika Rönni-Sällinen, PAMin puheenjohtaja.

”Ravintola-ala on kriisissä, mutta uskon, että kriisi synnyttää myös hyvää. Jo nyt voimme huomata, ettei kiinnostus ravintolaruokailuun ole vähentymässä, se vain muuttaa muotoaan. Kotipizza on jo pitkään panostanut noutoon ja kuljetukseen, ja on ollut mahtavaa huomata, miten hyvin ravintolamme ovat onnistuneet vastaamaan koronan myötä muuttuneeseen tilanteeseen. Haluamme, että koko ala voi hyvin myös tämän kriisin jälkeen”, sanoo Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen.

“Aromi tuottaa valtavan määrän laadukasta sisältöä ammattikeittiöiden, ravintoloiden ja kahviloiden ammattilaisille. Jokainen julkaistu artikkeli on käsityön tulos. Uudet lukukerrat ovat arvokkaita ja siksi haluamme osallistua Yadon toimintaan jakamalla ajankohtaisia hyötyjuttuja ammatillisen pääoman kasvattamiseen”, sanoo Aromi-lehden liiketoimintajohtaja Nina Harlin.

Tavoitteena on luoda koko Suomen kattava, laaja kumppaniverkosto.

Yado-yhteisön nimi ja visuaalinen ilme luotiin luovan alan ammattilaisia tarjoavan Barona Luovan johdolla. Barona Luova vastaa myös yhteisön jatkokehityksestä.

Yado löytyy osoitteesta www.yado.fi.

Lisätietoja:

Mikael Nuotio, hotelli- ja ravintola-alan toimialajohtaja, Barona
050 566 0164
mikael.nuotio@barona.fi

Antti Möller, Communications & Public Affairs Lead, Barona
044 545 5698
antti.moller@barona.fi

Aiheet: TyöelämäAjankohtaistaTiedotteetKoronaHoReCa

Uusimmat tiedotteet