<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1316592211688349&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Uuden ajan nuohoojia koulutetaan kesällä Seinäjoella – asiakaspalvelutaidot korostuvat

Nuohousbanneri

Suomen johtava henkilöstöalan yritys Barona rekrykouluttaa yhdessä ammatillista koulutusta tarjoavan Sedun kanssa nuohoojia Seinäjoella. Nuohoojat koulutetaan touko-heinäkuun aikana Seinäjoen ja Vaasan alueella toimivan Nuohous ja Ilmastointitohtorit Oy:n tarpeisiin. Nuohouskoulutusohjelmaan haki yli 30 henkilöä hyvin erilaisilla osaamistaustoilla, ja ohjelmaan valituista viidestä henkilöstä kolme on naisia.

Baronan sekä Nuohous ja Ilmastointitohtoreiden yhteisen koulutuskonseptin tavoitteena on löytää henkilöitä, joilla on kova motivaatio opiskella uusi ammatti ja halu työskennellä alan yrityksessä heti valmistumisen jälkeen.

”Valmiita ammattilaisia näihin tehtäviin ei ole helposti löydettävissä. Halusimme rakentaa paketin, jossa perinteisen oppisopimuskoulutuksen lisäksi henkilö saa mahdollisuuden työllistyä osaajaksi suoraan asiakasyrityksemme tarpeisiin hyödyntämällä rekrytoivaa koulutusohjelmaamme”, kertoo koulutuksen operatiivisesta puolesta Baronalla vastaava Niclas Pöytälaakso.


Alan mielikuvien uudistaminen

Nuohous ja Ilmastointitohtoreiden kehitysjohtajan ja hallituksen jäsenen Mika Laukkasen mukaan yrityksen tavoitteena on ollut myös uudistaa nuohoojan ammatillista kuvaa lähemmäs nykypäivän monipuolista työnkuvaa nuohouksen, tulisijojen kunnon ja turvallisuuden ylläpidon sekä ilmastoinnin parissa.

”Nuohous mielletään helposti vain vanhempien miesten hommaksi, vaikka ala sopii oikein hyvin nuorille ja myös naisille. Olennaista työssä on kyky oppia uutta, asenne, motivaatio ja asiakaspalveluhenkisyys. Tähän viimeisimpään ohjelmaan saimmekin mukavasti erilaisia hakemuksia”, Laukkanen kertoo.

Sedu Education Oy:n liiketoimintapäällikkö Joona Aro kertoo Sedun olevan yksi Suomen harvoista nuohousalan koulutuksien toteuttajista. Koulutusta toteutetaan yhteistyössä Nuohousalan keskusliiton kanssa.

”Aluksi koulutuksessa toteutetaan yrityksen työtehtäviin räätälöity lyhyt rekrytointikoulutus. Sen avulla pystytään antamaan alan perusosaaminen yrityksen edellyttämällä tavalla ja varmistamaan, että henkilöt pystyvät toimimaan tehtävissä ilman aikaisempaa työkokemusta. Osaamisen kehittämistä jatketaan vielä oppisopimuskoulutuksella. Kokemuksemme mukaan tämä toimintamalli on erittäin hyvä väylä työllistyä uudelle alalle”, Aro kuvaa koulutuksen hyötyjä.

Baronan koulutusohjelmien ja uramuutospalveluiden johtaja Ari Lähteenmäen mukaan vastaavanlaisia koulutusohjelmia käynnistetään Baronalla useita kymmeniä vuodessa. Ne ovat merkittävä ammatillisen uudelleenkouluttamisen ja rekrytoinnin muoto muun muassa maakunnissa, joissa on kohtaantohaasteiden vuoksi kova kilpailu osaavista tekijöistä.

”Yhteistyömme Sedun, Nuohous ja Ilmastointitohtori Oy:n sekä paikallisen TE-toimiston kanssa on sujunut todella hienosti. Myös osallistujamme ovat olleet tyytyväisiä koulutuksen sisältöön. Näille räätälöidyille ja tehokkaille koulutusohjelmille todella on kysyntää”, Lähteenmäki sanoo.

 

Lisätiedot:

Ari Lähteenmäki
Johtaja, Baronan koulutusohjelmat ja uramuutospalvelut
ari.lahteenmaki@barona.fi
p. +358 40 581 3253

Aiheet: AjankohtaistaTiedotteetVaasaRekrykoulutusSeinäjoki

Uusimmat tiedotteet